Menu
Your Cart

ВИТАМИН C-olway - 100 капсули по 615 mg

ВИТАМИН C-olway - 100 капсули по 615 mg
след 26 май
ВИТАМИН C-olway - 100 капсули по 615 mg
$73.50
  • Stock: след 26 май
  • Model: VITAMINC

Description

Хранителна добавка, която доставя на организма натурален Витамин C.

- СПОМАГА ЗА ПРАВИЛНОТО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА;
- ПОДПОМАГА СЪЗДАВАНЕТО НА КОЛАГЕН КАТО СТИМУЛИРА КОЛАГЕНОГЕНЕЗАТА, ЗА ДА ОСИГУРИ ПРАВИЛНОТО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА КАПИЛЯРИТЕ, КОЖАТА, ВЕНЦИТЕ И ЗЪБИТЕ, КОСТИТЕ И ХРУЩЯЛИТЕ.

ПРЕПОРЪЧВАНАТА ДНЕВНА ДОЗА СЪДЪРЖА 200 MG ВИТАМИН С, КОЕТО ПОКРИВА 250% ОТ ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИЯ ДНЕВЕН ПРИЕМ (RDA).

Състав и действие:

Елдата (Fagopyrum esculentum Moench) е растение, използвано от хиляди години в източната медицина при борба с високото кръвно налягане, проблеми с кръвообращението, алергии, разширени вени, измръзване, дисфункция на капиляри и много други болести, както и целия спектър от симптоми на преждевременното остаряване. Тя е богат източник на биофлавоноиди, ензими и други субстанции с потвърдено здравословно действие. От кълновете на елдата се извлича ляво ориентирана форма на витамин С с най-високата степен на усвояване от човешкия организъм.
Растението оползотворява цялата си жизнена биологична сила в процеса на кълнене. Екстракт от кълновете съдържа до 41% от най-нужния за организма ляво ориентиран витамин С. Лиофилизатите и екстрактите от зелената елда са високо ценен компонент на хранителните добавки като в кълновете й се натрупва голямо количество флавоноиди (до 46000 ppm).


Горчивият портокал (Citrus aurantium L.) е плод, считан като негоден за консумация. Той, обаче, е уникален източник на ляво ориентирана форма на витамин С, чието количество в стандартен екстракт може да стигне 42%. Горчивите портокали са по-богати от обикновените портокали не само на витамин С но също и на полифеноли, антоциани и други силни антиоксиданти напр. биофлавоноиди като хесперидин, тиамин, растителни киселини: фолиева, хидроксиканелена, кафеена, кумарова, синапова, ферулова, освен това: бета-каротин, провитамини, витамини В1, В2, В6 минерали (калций, фосфор, желязо, магнезий, натрий, селен, калий).
Витамин С е най-важният от витамините, доставяни чрез храната. Най-малкото поради ролята, която играе в създаването на колаген - белтъкът на младостта и главен компонент на съединителната тъкан. Човекът е един от малкото бозайници на планетата, чийто черен дроб не произвежда витамин С. Пример за фаталното следствие от неговия недостиг е скорбутът - болест, която спира колагеногенезата, е скорбутът - болест, която спира колагеногенезата.


Аскорбиновата киселина, синтезирана най-често от царевична декстроза, е главната съставка на повечето продукти, продавани в света като витамин С. Той се усвоява слабо от човешкия организъм, а неговото системно приемане може да предизвика вреди на здравето. Биоорганичният витамин С е напълно натурален, а ляво ориентираната форма се усвоява еднакво с този в храната. Това се дължи на общия им произход.
Създавайки хранителната добавка C-olway, са потърсени източници на витамина само сред растения с най-биодостъпна за организма форма. Кълнящата елда и горчивият портокал не достигат рекордното процентно съдържание на витамин С като напр. ацеролата или шипката. Но витамините,и които се съдържат в Gtrus aurantium L. и Fagopyrum esculentum се характеризират с най-високата биодостъпност.
C-olway е безкомпромисен продукт. Той съдържа два растителни екстракта и противослепващи агенти (също с натурален произход), без които е невъзможно субстанцията да се съхранява в капсули. Не са добавяни минерални аскорбати, както и други форми на витамин С, а също така и биофлавоноидни комплекси, понеже подобни съединения - въпреки честата им употреба при производството на витамини - не съществуват в естествен вид в природата. Зелената елда и цитрусите съдържат достатъчно много флавоноиди в натуралните съединения с витамин С.
Екстрактите от растения, съдържащи витамин С, дори тези с висок процент на неговото съдържание, се нуждаят от голяма суровинна маса, за да се получи краен продукт с голяма доза чист витамин. Затова производителите добавят допълнително синтезирана аскорбинова киселина, която е евтин компонент.
Кълнящата елда и горчивият портокал са масово използван доставчик на натурален витамин С в развитите азиатски страни, където нивото на общественото съзнание за нуждата от полезни за здравето добавки е най-високо в света. Там се формират основните тенденции в wellness сферата.

Това е продукт, който според много авторитети е най-добрият в момента витамин С в Европа.

Състав:
Екстракт 15:1 от горчив портокал (Gtrus aurantium L.), стандартизиран към 40% витамин С, екстракт 15:1 от кълнове на обикновена елда (Fagopyrum esculentum Moench), стандартизиран към 40% витамин С, рибен желатин, магнезиев стеарат (противослепващ агент).

Съдържание на съставки спрямо препоръчваната дневна доза:
Екстракт от горчив портокал - 375 мг;
в това число витамин С - 150 мг;
Екстракт от обикновена елда - 125 мг;
в това число витамин С - 50 мг.


Дозировка и начин на употреба:
Да се взема по 1 капсула Витамин C-olway дневно.
Препоръчва се също частично дозиране като се разделя съдържанието на капсулата и се добавя към дневното меню.
Увеличаването на дневната доза трябва да бъде консултирано с лекар.
Препаратът не може да бъде използван като заместител на разнообразното хранене.

Условия на съхранение:
Да се съхранява при температура под 25 ºС, на сухо, недостъпно за деца място в затворена оригинална опаковка.
Да не се употребява след изтичане на срока на годност.
Срокът на годност и партидните номера са обозначени в долната част на опаковката.

Противопоказания:
Свръхчувствителност към която и да е от съставките на препарата.

Опаковка: 100 капсули по 615 мг (61,50 г).

chart

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad Good
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.